Sicht is...

Het Friese ‘sicht’ betekent ‘zicht’ in het Nederlands. Eigenlijk draait alles wat ik doe om dit ene woord. Het zicht bieden op nieuwe kansen, het kijken vanuit een nieuw perspectief, het goed naar je zelf durven kijken en naar de ander, uitzicht bieden, het inzichtelijk maken van mogelijkheden: het heeft allemaal met kijken te maken, met ‘zicht’.

 

Over Engelien

Er oprecht zijn voor de ander; dat is werken vanuit mijn hart. 

Mijn naam is Engelien Ruyter, gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider en (loopbaan) coach.

Al ruim 25 jaar begeleid ik mensen. Dit deed ik eerst bij een adviesbureau, later binnen een grote zorgorganisatie en sinds 2016 vanuit mijn eigen praktijk. 
Ik heb in 2016 mijn opleiding tot rouw- en verliesbegeleider afgerond omdat ik merkte dat veranderingen – ook in je werk – vaak samengaan met een vorm van verlies. Ik begeleid mensen individueel in hun rouwproces of bij hun coachingsvraag. Daarnaast heb ik veel trainingen ontwikkeld en gegeven op het gebied van rouw en werk, omgaan met verlies en loopbaanoriëntatie.

(foto: Annemarie Hoogwoud)

Advies bij belangrijke keuzes en vragen

Ik help mensen vanaf 16 jaar bij keuzes of vragen met betrekking tot hun verlies, rouwverwerking, hun (school) loopbaan, verandering(en) en de betekenis hiervan. Soms is het helpend om vanuit een ander perspectief te kijken en zo nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Uitgaan van je eigen kracht

Mijn missie is om je −vanuit jouw eigen kracht en overtuiging− verder te helpen op je loopbaan- of levenspad. Ik ben ervan overtuigd dat elk mens de kracht heeft om stappen te zetten, of het nu gaat om werk, ambities, persoonlijke ontwikkeling, verlies en rouwverwerking en het omgaan hiermee. Ik help je om de juiste stappen op het voor jou juiste moment te zetten.

Stappen maken door stil te staan

Dat doen we samen door even ‘stil te staan’ en te kijken: ‘sicht’ te krijgen. Kijken naar nieuwe mogelijkheden om van daaruit weer in beweging te kunnen komen. Mijn werkwijze is integer, open, warm, met oprechte aandacht en humor. Samen formuleren we het doel waar we naar toe werken en maken we een (stappen) plan, waarbij jij altijd de regie houdt.

Kijk gerust eens rond op mijn website en je kunt mijn c.v inzien als je benieuwd bent naar mijn opleidingen en werkervaring. Ik nodig je van harte uit om contact op te nemen bij vragen of voor meer informatie. Ik help je graag verder!

Ik zal er alles aan doen om jou, vanuit je eigen kracht, ‘sicht’ te bieden op positieve veranderingen.

Meer weten? Neem contact op

Eens sparren over jouw vraag?

Ik ga graag met je in gesprek!