“Engelien is een zeer betrokken coach. Zij kan heel goed de essentie uit je verhaal halen en dat weer terugkoppelen naar jou. Haar coaching heeft mij tot een paar inzichten gebracht: neem gevoelens van onvrede over je werk serieus, luister ernaar, bedenk wat je wilt/niet wilt en hoe het anders zou kunnen. 

Er komt veel energie vrij als je stopt met het werk dat je al lang niet meer bevalt. Het kost meer energie dan je denkt om werk te doen dat je liever niet wilt doen. Het is spannend financieel, maar je zet jezelf, door ermee te stoppen, ook op scherp. Je dwingt jezelf na te denken over een nieuwe invulling van je toekomst. En door de vrijgekomen energie heb je ook zin om daarover na te denken. Ga eerst voor optimaal! Dank je wel, Engelien!”

Ellen M., individueel coachingstraject

 

“Als je een verlaat rouwproces ervaart zonder te weten dat het “normaal” is dat het gebeurt, is het fijn dat er mensen zijn zoals Engelien die je helpen en handvatten aanreiken om ermee om te gaan. 
Engelien is een kundig, maar vooral ook rustig persoon die mij de juiste vragen stelde waardoor ik o.a. middels zelfreflectie weer grip op mijn gedachten heb kunnen krijgen. Na een aantal gesprekken wist ik weer beter mijn grenzen aan te geven en dat ik niet zo streng voor mijzelf hoefde te zijn omdat ik het verlies nu pas aan het verwerken was.
Al met al was het goed om met iemand te praten die ervaring heeft in het begeleiden van mensen met een verlaat rouwproces. Ik heb deze gesprekken als heel prettig ervaren.” 

Hendrik, rouwbegeleiding 

 

“Wat ik meeneem uit de coaching is dat het beter is om mijn gevoelens, gedachten en ervaringen te delen in plaats van ze bij me te houden. Daarnaast heb ik het tijdens de coaching ook heel fijn gevonden dat er iemand objectief met je meekijkt naar wat er in een bepaalde situatie gebeurd. Hoe je zelf met een situatie omgaat en wat dat met je doet. Hoe je reageert en hoe je daarin zelf ook weer een keuze hebt om te handelen of niet te handelen, te reageren of niet te reageren. 

Ik heb Engelien ervaren als een zeer prettig, aandachtig, rustig, luisterend en ervaringsdeskundig persoon. Ze stelt de juiste vragen, koppelt goed terug, geeft ruimte en heeft tools in huis die jou, of een situatie, weer in beweging kunnen brengen. 
Bedankt dat je een poosje met mij bent meegelopen in het proces van rouw, verlies en verdriet, voor je luisterend oor en aandacht. Je bent een warm en integer persoon en jouw werkruimte is een veilige en prettige plek om uiting te geven aan gevoelens en emoties die op dat moment spelen. Ik zal je zeker aanbevelen!!”

Anna Anjema, rouwbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling

 

“De coaching van Engelien heeft ervoor gezorgd dat ik milder naar mezelf ben gaan kijken. Ik voel me sterker en minder onzeker over mijzelf en mijn eigen kunnen. Ook is er een stukje bagage opgeruimd. Engelien is heel betrokken, warm, meedenkend en praktisch qua aanpak met een subtiele spirituele toets én humor! 
Bedankt Engelien, ik heb erg veel aan jouw coaching gehad. Ik sta nu steviger in mijn schoenen en ik heb diverse plannen voor het komende jaar waar ik zonder dit traject waarschijnlijk niet aan had durven denken, laat staan doen.”

Cliënt individueel coachingstraject

 

Ik wens jou veel succes in de toekomst, zowel zakelijk als privé. Ik zou het leuk vinden je nog ergens tegen te komen!”“Ontzettend bedankt voor alle waardevolle gesprekken/sessies die ik met jou heb gehad. Ik heb jou ervaren als een zeer professioneel iemand, prettig in de omgang, humoristisch en een hele goede luisteraar. Naast carrière technische aspecten heb ik veel persoonlijke en emotionele zaken met jou kunnen delen. Ook vond ik het heerlijk om het voor het eerst sinds lange tijd weer eens over mijzelf te hebben. Wat ik meeneem uit jouw coaching is zelfreflectie, het gevoel dat je ten alle tijden keuzes kunt maken in je leven. 

Hendrik Visser,  (loopbaan) coachingstraject

 

“Engelien is een warm, betrokken en attent persoon. Mijn gesprekken met haar waren fijn en vertrouwd; ik had het gevoel dat ik alles kon zeggen en mijn verdriet kon laten zien. Het ging bij mij vaak van de hak op de tak, maar Engelien wist daar altijd lijn in te brengen zodat ik weer grip kreeg op mijn gedachten.

Mensen in je omgeving reageren heel verschillend op rouw. Er zijn mensen die er niet mee om kunnen gaan en er zijn mensen die op je pad komen en je ondersteunen en helpen in je verdriet. Toch zal je het uiteindelijk zelf moeten doen. 

Door de coaching van Engelien heb ik duiding gekregen in alle gevoelens en gedachten die er door mij heengingen na het overlijden van mijn man. Bij sommige gedachten kan ik nu tegen mezelf zeggen dat ik ze mag voelen en denken, niets is “raar” of “gek”.

Als ik terugkijk op het proces dan zie ik hoe immens groot het verdriet in het begin was. Hoe ik het gevoel had erdoor verzwolgen te worden. Mede dankzij de hulp van Engelien heb ik weer een beetje grip op deze gevoelens kunnen krijgen. Ik merk dat het verdriet er nog steeds is maar ik word er niet meer door beheerst. Af en toe heb ik nog wel eens angst dat ik er weer door overvallen kan worden, maar ik weet die angst nu enigszins in de hand te houden. 

Bedankt dat je in dit stuk van mijn leven met me meegelopen bent!”

Ineke, 54 jaar, rouwbegeleiding

 

“Door mijn gesprekken met Engelien kon ik veel dingen goed op een rijtje zetten. Naast loopbaanbegeleiding hebben we ook gewerkt aan vertrouwen.  
Engelien is een heel prettig mens met oog voor jou als persoon. Ze liet mij mijn verhaal doen zonder te oordelen en ze heeft me echt geholpen verder te kijken. Hierdoor voelde ik mij sterk genoeg om weer een opleiding te gaan volgen en afscheid te nemen van werk wat mij alleen maar energie kostte.
Mijn gesprekken met Engelien heb ik als erg fijn ervaren. Ik heb er veel aan gehad. Bedankt!”

Cliënt coachingstraject loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling

"Engelien is een fijne vrouw bij wie ik mij op mijn gemak voel. Ze is iemand die de tijd voor je neemt. Onze gesprekken hebben mij veel gebracht en ik heb geleerd én ervaren dat een kwetsbare opstelling mij heel veel moois kan brengen. Door dingen hardop uit te spreken geef ik gevoelens de ruimte. Door die ruimte ervaar ik rust. Door die rust kan ik verder met rouwen."

Nynke, 40 jaar, rouwbegeleiding

 

"Engelien heeft mij doen beseffen dat ik echt wel een beetje trots op mezelf mag zijn. Dat ik het negatieve kan ombuigen naar het positieve. Dat “ervaring” meer omvat dan alleen werkervaring. Ik heb nu meer vertrouwen om mijn eigen weg te volgen en een concreter beeld van wie IK ben.

Engelien is een prettige coach die mij goed heeft aangevoeld. Ze denkt mee, is vriendelijk, optimistisch en een fijne gesprekspartner. Ik kon goed mijn ei bij haar kwijt. Dankjewel Engelien!"

Erica, 34 jaar, deelnemer Loopbaanontwikkeladvies

 

"Ik heb Engelien ervaren als een zachte, empathische vrouw die goed luisterde naar mijn problemen. Zij heeft mij een goed en vertrouwd gevoel gegeven. Hierdoor voelde ik mij iedere keer op mijn gemak. Ik heb geleerd dat ik liever voor mijzelf moet zijn. Vaker nee moet zeggen. Mijn eigen agenda moet bepalen."

Cliënt rouwbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling 

 

"Door de coaching heb ik de problemen die ik op het werk had door niet prettige samenwerking met mijn leidinggevenden, naast me neer kunnen leggen. Engelien was een luisterend oor, stelde op het juiste moment de vragen en kwam met suggesties en oplossingen om mijn frustraties minder te maken. Het was niet alleen problemen bespreken maar vaak ook gezellig. Door de coaching kan ik beter met mijn frustraties omgaan."

Henk, coaching persoonlijke ontwikkeling, 64 jaar 

 

"Engelien is een prettige en fijne coach. Ze luistert heel goed en stelt precies de juiste vragen. Dit heeft mij erg geholpen om tot bepaalde inzichten te komen. Ik heb geleerd dat ik meer uitdaging nodig heb in mijn werk en dat ik hier op mijn eigen werk ook zelf om moet vragen. Ondertussen kijk ik om me heen naar een andere baan. Engelien stelt je op je gemak en ze heeft goede ideeën en tips. Haar praktijk is prachtig ingericht. Het geeft je het gevoel alsof je echt ergens thuis bent. Ik ben blij dat ik Engelien als coach heb gehad!"

Karin Ladenius, deelnemer Loopbaanontwikkeladvies

 

"Engelien is een rustige, geduldige en toegankelijke vrouw. Ze luistert met aandacht en haalt precies die punten uit het gesprek die je anders doen kijken naar jezelf of je situatie, heel verhelderend. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Engelien heeft me na mijn scheiding doen inzien dat gevoelens van pijn, verdriet, gemis en teleurstelling er mogen zijn; door ze toe te laten en te omarmen dragen ze bij aan mijn verwerkingsproces. Dit gaat met vallen en opstaan, maar dat hoort erbij en leer ik accepteren. Verder heb ik geleerd positiever naar mijzelf te kijken, aardig voor mezelf te zijn en voor mezelf te blijven opkomen. Na mijn gesprekken met Engelien ga ik nu vol goede moed en vertrouwen mijn toekomst tegemoet!"

K.H, rouwbegeleiding 

 

"Tijdens mijn coachingstraject kwam ik erachter hoezeer en hoelang ik al in een tunnelvisie zat en dat ik meer naar onmogelijkheden dan naar mogelijkheden keek. Engelien heeft dat in die paar sessies die ik met haar heb gehad weten te doorbreken. Dit heeft mij veel inzicht gegeven, maar ook (zelf)vertrouwen dat er meer is en meer kan. Ik ben er letterlijk positiever uitgekomen! Het leuke en mooie is dat ik, mede dankzij de hulp van Engelien, nu met een nieuwe baan ga starten die heel veel raakvlakken heeft met datgene waar ik blij van word! 

Het coachen gaat Engelien op een hele natuurlijke manier af. Ik voelde me direct bij haar op mijn gemak waardoor ik mijzelf kon zijn. Ze coacht integer en persoonlijk. Je merkt dat ze echt betrokken is, met je meedenkt en goed weet wie ze voor zich heeft. Naast dit alles vond ik de vrolijke noot en haar enthousiasme erg fijn! Dank je wel voor de gesprekken, je betrokkenheid en hulp!"

Kim, 39 jaar deelnemer Loopbaanontwikkeladvies 

“Engelien gaf mij de ruimte om na te denken over mezelf en waar ik sta en wat ik kan. Vooral het geduld en de rust die zij uitstraalt is fijn. Nooit gedacht dat ik me zo kan ontwikkelen. door opdrachten en gesprekken."

Deelnemer training Stilstaan bij je loopbaan 

 

"Verhelderend, inspirerend, prettig!

Echt een cursus om verder te komen. Goed inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en energiegevers en nemers."
 
Deelnemer training Stilstaan bij je loopbaan