“Ik heb door de coaching een goed beeld gekregen van wat ik wel en wat ik niet wil. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar dankzij de ondersteuning van Engelien heb ik inzicht gekregen, nieuwe stappen gezet en uiteindelijk ook knopen doorgehakt. Al met al heeft ze ervoor gezorgd dat ik me weer lekker en tot op zekere hoogte ontspannen voel. 

Engelien is een zeer fijne gesprekspartner. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Ze wist mijn warboel aan gedachten en opmerkingen telkens prachtig te parafraseren en tot de kern terug te brengen. Heerlijk om tijdens zulke brainstormsessie(s) een kapitein aan het roer te hebben die met gemak en geduld jou erdoorheen loodst! Telkens gaf ze mij positieve energie en liep ik met goed vertrouwen in de toekomst de deur weer uit…Ik kan Engelien iedereen aanraden. Ze verstaat haar vak en haar empathisch vermogen is oprecht. Dank je wel Engelien, je was een baken van rust tijdens mijn chaotische zoektocht. Ik ben je erg dankbaar voor de manier waarop je me steeds hebt weten te spiegelen en de wijze waarop je mij opbouwend en positief wist te motiveren.” 

Arend Jan Kleinhout, 51 jaar, loopbaan coaching

 

“Dankzij de coaching van Engelien heb ik mij kunnen bevrijden van mijn rouwproces. Ik heb nu de kracht om het verleden los te laten en vertrouwen te hebben in mijn eigen keuzes - wat ik nodig heb in mijn leven en wat ik kan geven aan mijn medemens. Engelien is open, respectvol en betrouwbaar. Met haar nuchtere houding heeft zij mij positief ondersteund in mijn reis naar herstel. Wanneer ik haar even nodig had, was ze telefonisch of per mail beschikbaar voor tussentijds advies. Bedankt voor jouw fijne steun, Engelien!”

J.J.W.B. rouwbegeleiding

 

“Engelien heeft mij zelfvertrouwen en inzicht gegeven in mijn eigen mogelijkheden. Door haar coaching, in combinatie met haar kennis over rouw en andere psychologische aspecten, heb ik mijn traject als meer dan compleet ervaren. Onze gesprekken hebben mij eyeopeners gegeven die mij zeker op weg hebben geholpen. Engelien is een open, prettige en empathische gesprekspartner. Ze neemt je vragen en zoektocht serieus en is oprecht geïnteresseerd. Dit schept een veilige basis waarop je kunt vertrouwen en bouwen.”

Elsina, (loopbaan) coaching

 

“Ik heb veel goede dingen ervaren door de coaching van Engelien. Zij is voor mij een grote steun geweest in een uiterst donkere periode van verlies en verdriet. Engelien is discreet, inlevend, betrokken en geduldig. Ze geeft je vertrouwen, luistert aandachtig en grijpt terug op datgene wat besproken is. Haar coaching heeft mij ook zeker geholpen in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Het contact over en weer was altijd erg prettig.”

Cliënt rouwbegeleiding


“Engelien is een lief, zachtaardig en zorgzaam persoon met wie ik mooie gesprekken heb gehad. Dankzij haar probeer ik meer mijn grenzen aan te geven en meer rust in te bouwen, bijvoorbeeld door het nemen van meer pauzemomenten op mijn werk.”

Cliënt coaching persoonlijke ontwikkeling

 

“Engelien is een betrokken, open en lief persoon die mij goed advies en begeleiding gegeven heeft. Ik weet dat ik altijd op haar hulp kan rekenen als dat nodig is. Ze heeft me doen inzien dat ik meer kan dan ik dacht en dat heeft mij rust, duidelijkheid en openheid in gedachten en zaken gebracht. Ik ervaar meer rust en gevoel van vrije tijd. Bedankt Engelien, en mocht ik je weer nodig hebben dan hoor je van me!”

Agnes Huitema, rouwbegeleidingDoor de juiste vragen te stellen wist Engelien bij mij de vinger op de zere plek te leggen en mij inzicht te geven in mijn proces. Ze leerde mij niet alles op mijzelf te betrekken, want soms, misschien wel vaak, is iets van de ander en niet van mij – ik kan het daar nu laten. Dat geeft lucht en ruimte. Ik heb veel inzicht in mijzelf en anderen gekregen. Het lukt mij nu beter om mezelf de juiste vragen te stellen, mij de dingen minder aan te trekken en ze van me af te laten glijden wanneer ik er geen invloed op heb. Leven en laten leven.

Als ik terugkijk op het proces dan ben ik heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Engelien is een warme, rustige en lieve persoonlijkheid die enorm goed kan luisteren. We hebben hele prettige gesprekken gehad en alles was bespreekbaar. Ik heb veel geleerd, maar ook veel bevestigd gekregen in wat ik goed doe. Dankjewel lieve Engelien.

Piety, 53 jaar, rouwbegeleiding en loopbaanondersteuning

“Engelien is een zeer betrokken coach. Zij kan heel goed de essentie uit je verhaal halen en dat weer terugkoppelen naar jou. Haar coaching heeft mij tot een paar inzichten gebracht: neem gevoelens van onvrede over je werk serieus, luister ernaar, bedenk wat je wilt/niet wilt en hoe het anders zou kunnen. 

Er komt veel energie vrij als je stopt met het werk dat je al lang niet meer bevalt. Het kost meer energie dan je denkt om werk te doen dat je liever niet wilt doen. Het is spannend financieel, maar je zet jezelf, door ermee te stoppen, ook op scherp. Je dwingt jezelf na te denken over een nieuwe invulling van je toekomst. En door de vrijgekomen energie heb je ook zin om daarover na te denken. Ga eerst voor optimaal! Dank je wel, Engelien!”

Ellen M., individueel coachingstraject

 

“Als je een verlaat rouwproces ervaart zonder te weten dat het “normaal” is dat het gebeurt, is het fijn dat er mensen zijn zoals Engelien die je helpen en handvatten aanreiken om ermee om te gaan. 
Engelien is een kundig, maar vooral ook rustig persoon die mij de juiste vragen stelde waardoor ik o.a. middels zelfreflectie weer grip op mijn gedachten heb kunnen krijgen. Na een aantal gesprekken wist ik weer beter mijn grenzen aan te geven en dat ik niet zo streng voor mijzelf hoefde te zijn omdat ik het verlies nu pas aan mijn rouwverwerking toegekomen was.
Al met al was het goed om met iemand te praten die ervaring heeft in het begeleiden van mensen met een verlaat rouwproces. Ik heb deze gesprekken als heel prettig ervaren.” 

Hendrik, rouwbegeleiding 

 

“De coaching van Engelien heeft ervoor gezorgd dat ik milder naar mezelf ben gaan kijken. Ik voel me sterker en minder onzeker over mijzelf en mijn eigen kunnen. Ook is er een stukje bagage opgeruimd. Engelien is heel betrokken, warm, meedenkend en praktisch qua aanpak met een subtiele spirituele toets én humor! 
Bedankt Engelien, ik heb erg veel aan jouw coaching gehad. Ik sta nu steviger in mijn schoenen en ik heb diverse plannen voor het komende jaar waar ik zonder dit traject waarschijnlijk niet aan had durven denken, laat staan doen.”

Cliënt individueel coachingstraject

 

Ik wens jou veel succes in de toekomst, zowel zakelijk als privé. Ik zou het leuk vinden je nog ergens tegen te komen! Ontzettend bedankt voor alle waardevolle gesprekken/sessies die ik met jou heb gehad. Ik heb jou ervaren als een zeer professioneel iemand, prettig in de omgang, humoristisch en een hele goede luisteraar. Naast carrière technische aspecten heb ik veel persoonlijke en emotionele zaken met jou kunnen delen. Ook vond ik het heerlijk om het voor het eerst sinds lange tijd weer eens over mijzelf te hebben. Wat ik meeneem uit jouw coaching is zelfreflectie, het gevoel dat je ten alle tijden keuzes kunt maken in je leven. 

Hendrik Visser, (loopbaan) coachingstraject

 

“Engelien is een warm, betrokken en attent persoon. Mijn gesprekken met haar waren fijn en vertrouwd; ik had het gevoel dat ik alles kon zeggen en mijn verdriet kon laten zien. Het ging bij mij vaak van de hak op de tak, maar Engelien wist daar altijd lijn in te brengen zodat ik weer grip kreeg op mijn gedachten. Mensen in je omgeving reageren heel verschillend op rouw. Er zijn mensen die er niet mee om kunnen gaan en er zijn mensen die op je pad komen en je ondersteunen en helpen in je verdriet. Toch zal je het uiteindelijk zelf moeten doen. 

Door de coaching van Engelien heb ik duiding gekregen in alle gevoelens en gedachten die er door mij heengingen na het overlijden van mijn man. Bij sommige gedachten kan ik nu tegen mezelf zeggen dat ik ze mag voelen en denken, niets is “raar” of “gek”. Als ik terugkijk op het proces dan zie ik hoe immens groot het verdriet in het begin was. Hoe ik het gevoel had erdoor verzwolgen te worden. Mede dankzij de hulp van Engelien heb ik weer een beetje grip op deze gevoelens kunnen krijgen. Ik merk dat het verdriet er nog steeds is maar ik word er niet meer door beheerst. Af en toe heb ik nog wel eens angst dat ik er weer door overvallen kan worden, maar ik weet die angst nu enigszins in de hand te houden. 

Bedankt dat je in dit stuk van mijn leven met me meegelopen bent!”

Ineke, 54 jaar, rouwbegeleiding