Hoe werkt Sicht coaching?

Jouw vraag is mijn uitgangspunt. Dat kan gaan om een CV-check tot een uitgebreid coachings- of begeleidingstraject, in loopbaan- of verliesvragen. Wat jouw vraag ook is, ik geloof dat werkelijk contact, verbindend communiceren en mijn invoelend vermogen het meest wezenlijk zijn.

Individuele coaching

Bij individuele coachings- of begeleidingstrajecten starten we met een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we je (loopbaan-)vraag en kijken we of er een wederzijdse 'klik' is. Het is belangrijk dat we allebei vertrouwen hebben in elkaar en in de samenwerking. Vervolgens bespreken we wat voor soort begeleidingstraject passend is; dit is altijd maatwerk. Vanwege de Corona maatregelen kan de begeleiding ook plaatsvinden via beeldbellen, een telefoongesprek of per e-mail. In de praktijk zijn er maatregelen genomen, conform de regels van het R.I.V.M. waaronder een doorzichtig scherm, zoals te zien op de foto.

Online coaching

Sicht coaching biedt online rouwbegeleiding aan via Lutografie. Hierbij maak je een eigen rouwdocument onder begeleiding van opdrachten, meditaties, artikelen en lees- en filmtips. Je werkt op je eigen laptop in je eigen tempo op de momenten dat het jou uitkomt. 

Met deze manier van werken geef je actief aandacht aan jouw rouw en gevoelens. Door met afstand naar je verhaal te kijken krijg je meer inzicht in jezelf en over wat er gebeurt. Wanneer jij hier behoefte aan hebt kun je er mee aan de slag. 

Tijdens het proces heb je minimaal twee begeleidingsgesprekken met Sicht coaching. Wanneer je behoefte hebt aan intensivere begeleiding is dat mogelijk. Wil je meer weten neem dan contact op.  

Trainingen

Daarnaast ontwikkel ik trainingen op maat -op het gebied van persoonlijke ontwikkeling rondom thema’s als ‘passie in je werk’, ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘hoe werk ik samen’-.
Dit kan voor organisaties, teams of een groep belangstellenden. Kijk hier voor een overzicht van inmiddels ontwikkelde trainingen.

Locatie

De praktijkruimte is gevestigd in het Voel je Goed centrum te Leeuwarden. Daarnaast werk ik op verschillende locaties in Noord Nederland of maken we gebruik van een wandeling in de natuur. In overleg stemmen we af, waar de gesprekken plaats vinden. 

Kosten

Een overzicht van de tarieven voor coaching en begeleiding is beschikbaar, voor zowel particulieren als organisaties/werkgevers. Je kunt me hierover mailen of bellen. 

Wanneer je als particulier coaching of begeleiding aanvraagt, kun je deze op verschillende manieren (gedeeltelijk) vergoed krijgen;

Via je werkgever, de arbo dienst of bedrijfsarts; als waardevol onderdeel van ziekteverzuimpreventie 

Via het opleidingsbudget van je werkgever, in de CAO van jouw organisatie staan bijvoorbeeld mogelijkheden voor een loopbaan budget, het inzetten van uren of het delen van de kosten van coaching/begeleiding. Informeer bij je leidinggevende of HR medewerker!

Via de Belastingdienst; wanneer je als particulier de kosten voor coaching/begeleiding zelf betaalt, zijn deze aftrekbaar van de belasting als scholingskosten op de aangifte inkomstenbelating.