Training "Verlies en rouw voor professionals in de zorg"

In je werk als zorg professional kom je regelmatig situaties tegen rondom verlies en rouw. Hoe ga je hiermee om en hoe maak je het verschil voor de mensen met wie je werkt?

logo V&VN.jpg Deze V&VN geaccrediteerde training op open inschrijving is ontwikkeld voor kinderverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgenden in een gezins-systeem, op de kinderafdeling in een ziekenhuis, revalidatie, afdeling neonatologie, verpleegkundigen bij de Veiligheidsregio, GGD, CJG, medewerkers in de Jeugdzorg en GGZ. 

Welke impact heeft verlies op de persoon of het gezinssysteem? Welke vormen van verlies zijn er en hoe signaleer je de verschillende manieren van rouwverwerking? Hoe ga je eigenlijk een gesprek aan met iemand die in rouw is, en bijvoorbeeld zich afsluit? Hoe maak je contact met een kind over dit onderwerp? Dit zijn vragen waar veel zorgverleners tegenaan lopen en waar je in deze cursus antwoorden op krijgt. De scholing richt zich op wat jij als zorgverlener kunt betekenen voor een gezin, een kind of jongere, door tijdig rouw te (h)erkennen of op te merken wanneer rouw wordt ontkend of uitgesteld. Ook is er aandacht voor hoe jij als persoon om gaat met deze ervaringen.

Kennisoverdracht gecombineerd met doen en delen, kenmerken deze interactieve training. Qua programma sluiten we aan bij jullie beroepspraktijk. De training is V&VN geaccrediteerd met 7 punten.

Data:

 

maandag 20 en 27 september 2021 (2 dagdelen online training voor Scholing Dichtbij)

vrijdag 1 oktober 2021 (1 daagse training) ; open inschrijving, locatie: Appelscha

Tijd:  9.30- 13.00 uur (2 keer een dagdeel) of 9.30 tot 16.30 uur (dag) 
Locatie:  ONLINE of Appelscha
Deelnemers:  Maximaal 10
Investering:

€ 185,00 inclusief koffie/thee en materiaal voor de open inschrijving. Voor tarief Scholing Dichtbij verwijzen we naar hun website                                   

De training is vrijgesteld van Btw i.v.m.inschrijving in het CRKBO register.

Aanmelden

Aanmelden voor de training kan via het contactformulier. Vul je gegevens in en geef aan dat je je wilt aanmelden voor de training "Verlies en rouw voor professionals in de zorg". Ik neem daarna contact op!